Σάββατο , Μάιος 25 2019
Αρχική / Παραπολιτικά / Πρόκληση Κουβέλη: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

Πρόκληση Κουβέλη: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

Σε μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι και την περίφημη έξοδο από τα Μνημόνια. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές και το θάνατο 91 ανθρώπων, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων όλων μας, αλλά στις 21 Αυγούστου έχουμε ένα τεράστιο γεγονός. Η χώρά μετά από μια άλλη οδύνη, βγαίνει από 8 έτη μνημόνια. Και αυτά δεν μπορεί κανείς να τα αποσιωπά και να τα βάζει στο περιθώριο, χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση».

Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για «εξωθεσμική αντιπολίτευση» για το γεγονός ότι «θέλει να πάει στις εκλογές με έναν τραυματισμένο ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, είπε ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. «Συνεχίζουμε τις πιέσεις και τις προσπάθειας μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν αλλά η διεκδίκηση από την πλευρά μας είναι συνεχής. Ο Ερντογάν έχει εντάξει την κράτηση των στρατιωτικών στην εξωτερική του πολιτική».

Δείτε ακόμα

Με 153 «Ναι» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Τσίπρας

Με 153 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση έλαβε απόψε από την Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Σε σύνολο …