Τρίτη , 18 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Κορυφαία Θέματα / Απάντηση…Πόντιου Πιλάτου από τον Ανδρέα Κονδύλη για την παρέμβαση εισαγγελέα και ΣΔΟΕ στον Δήμο

Απάντηση…Πόντιου Πιλάτου από τον Ανδρέα Κονδύλη για την παρέμβαση εισαγγελέα και ΣΔΟΕ στον Δήμο

Πριν από λίγες ημέρες λάβαμε μια απάντηση μέσω fb, από τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη, σχετικά με την παρέμβαση του  εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προακαρτακτική εξέταση για το υπέρογκο ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, το οποίο δαπανήθηκε από τον δήμο Αλίμου για την αγορά πινάκων ζωγραφικής.

Μάλιστα, το θέμα ανέδειξε πρώτο το notosvoice.gr και στη συνέχεια το αναπαρήγαγαν μεγάλα σε επισκεψιμότητα σάιτ, όπως το “Πρώτο Θέμα”, το “Makeleio”, το “Αnatropionline.com” κ.α.π.

Στην απάντηση λοιπόν που λάβαμε, ο κ.Κονδύλης αντί να εστιάσει στο καίριο και κρίσιμο ερώτημα των πολιτών, αλλά και πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (από το οποίο μπορεί να κριθεί ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019) το γιατί δηλαδή δαπάνησε ένα τόσο τεράστιο ποσό για την αγορά έργων τέχνης, αμφιβόλου αξίας και προέλευσης, εκείνος  προσπάθησε να ρίξει την μπάλα στην… εξέδρα, αρκούμενος στο ότι θα φτιαχτεί τελικά η πινακοθήκη για να φιλοξενήσει τους πίνακες και πως όλες αυτές οι παρεμβάσεις των αρχών προήλθαν από μια συκοφαντική καταγγελία ενός ατόμου, που στο παρελθόν είχε υπάρξει και υποψ. βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Χρονικά όμως, όλα αυτά που αναφέρει ο δήμαρχος στην απάντησή του, δε δείχνουν να έχουν κάμια σχέση μεταξύ τους, αφού πριν από λίγους μήνες το notosvoice.gr, έφερε στο φως της δημοσιότητας την πολύ περίεργη αυτή η υπόθεση και σχεδόν ταυτόχρονα κινητοποιήθηκαν και οι αρχές.

Μάλιστα, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, ο δήμαρχος διαβεβαίωνε μέσα από το δήμοτικό συμβούλιο πως το άτομο στο οποίο αναφέρει στο μήνυμά του, ο Χρυσαυγίτης υποψήφιος, είχε προσφύγει στις αρχές και είχε καταθέσει μήνυση κατά του Α. Κονδύλη για την αγορά των έργων τέχνης. Μήνυση η οποία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, βρίσκεται ακόμα στο συρτάρι της αρμόδιας εισαγγελίας, καθώς ο όγκος των δικογραφίων είναι μεγάλος και θα καθυστερήσει.

Επειδή λοιπόν ο δήμαρχος έχει, όπως φαίνεται, όλη την καλή διάθεση να απαντήσει για το εάν τελικά είναι σκανδαλώδης ή όχι η συγκεκριμένη αγορά έργων τέχνης και επειδή σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, το ΣΔΟΕ καλεί έναν, έναν τους εμπλεκόμμενους στην υπόθεση (35 περίπου άτομα στο σύνολό τους), μήπως θα έπρεπε να δώσει μια ανοιχτή συνεντευξη τύπου δίνοντας απαντήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διώξουν τις σκιές που σκεπάζουν το δημοτικό μέγαρο και αμαυρώνουν την εικόνα του;

Δείτε ακόμα

Χρυσοχοΐδης: Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν «καθαρίσει» τα Εξάρχεια

Μέχρι το τέλος Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν «καθαρίσει», διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη …