Παρασκευή , 28 Φεβρουαρίου 2020
Αρχική / Στα Νότια / Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή: Σοβαρά ζητήματα κτηριακής ανεπάρκειας και υποδομών στον Δήμο Αλίμου

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή: Σοβαρά ζητήματα κτηριακής ανεπάρκειας και υποδομών στον Δήμο Αλίμου

Οι λανθασμένοι και ανεύθυνοι χειρισμοί του δημάρχου, κ. Κονδύλη και του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Μαριόλη έχουν αφήσει εκτεθειμένο τον Δήμο μας στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (4 έως 6 ετών). Την περασμένη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο εξαναγκάστηκε ουσιαστικά να μην κάνει δεκτή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να φοιτήσουν τα προνήπια στην υποχρεωτική εκπαίδευση από την επόμενη σχολική χρονιά.

Ήδη από πέρυσι ήταν γνωστό ότι έως το 2021 θα πρέπει όλοι οι Δήμοι να φροντίσουν το θέμα της στέγασης των προνηπίων σε νέα νηπιαγωγεία. Στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου τον περασμένο Νοέμβριο, o κ. Κονδύλης δέχτηκε την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, ζητώντας την ανέγερση κτηρίων. Εντούτοις δεν έχει κάνει καμία ενέργεια προς της Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ). Ούτε τότε ούτε ποτέ, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν ο Κώστας Χαρίτος και η Ελένη Μπελιά από τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Χαρωνίτη, την Τρίτη 12/3/2109.  (διαβάστε  ΕΔΩ το Δελτίο Τύπου ). Ο Δήμος μας δεν έχει καταθέσει συνολικά κανένα αίτημα για ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων (δημοτικού, νηπιαγωγείου ή του Μουσικού σχολείου).

Το θέμα, όμως, δε σταματά εδώ. Πιστοί στο δόγμα “Ο Δήμος είμαστε εμείς” δεν ενημέρωσαν εγκαίρως καμία παράταξη. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας δεν συγκλήθηκε για να συζητήσει εκτενώς το θέμα και να αποφασίσει τι ακριβώς θα προτείνει ο Δήμος μας στην αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου. Οι κ.κ. Κονδύλης και Μαριόλης δεν ενημέρωσαν ούτε καν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν από την επιτροπή!

Έτσι, όταν τον Φεβρουάριο δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ και διαπίστωσαν ότι ο Άλιμος περιλαμβάνεται στους δήμους με υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, έφεραν άρον άρον το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρασαν το θέμα στην Επιτροπή Παιδείας, εκτάκτως και εκ των υστέρων βεβαίως, για το θεαθήναι. Τόση πολλή αξία έχουν δώσει στο ζήτημα!

Και, βέβαια, για μία ακόμη φορά δεν παραδέχθηκαν την ευθύνη τους για τους λάθος χειρισμούς τους και ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι” υπερψήφισε την πρόταση να ζητήσει ο Δήμος μας την εξαίρεσή του για εφέτος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μικρά παιδιά και τις οικογένειες.

Όσο κι αν προσπαθούν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να παρουσιάσουν μία διαφορετική εικόνα, η πραγματικότητα δείχνει ότι η πολιτική τους για τη σχολική στέγη είναι ανύπαρκτη και οι χειρισμοί τους ανεύθυνοι!

anokatostokalamaki.wordpress.com

Δείτε ακόμα

Έκτακτο συνέδριο στις αρχές Μαρτίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ έκανε ομόφωνα δεκτή στην χθεσινή του συνεδρίαση την εισήγηση του προέδρου, …