Παρασκευή , Σεπτέμβριος 20 2019
Αρχική / Αθλητικά / Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

Οπως προκύπτει από το Football Leakes, o αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά τον τελικό του Champions League του 2017 αλλά η UEFA έβαλε την υπόθεση στο αρχείο

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Football Leaks, το βράδυ στο οποίο οι Merengues έφτασαν στην 12η κατάκτηση του βαρύτιμου τίτλου, ο capitan, απέτυχε να περάσει με επιτυχία από έλεγχο doping. Παρά το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έβαλε στο αρχείο τον φάκελο, λαμβάνοντας πρώτα υπόψη τις εξηγήσεις που έδωσε ο σέντερ-μπακ και το ιατρικό επιτελείο των Blancos.

Η ουσία λέγεται dexamethasone και πρόκειται για αντιφλεγμονώδες του οποίου έκανε χρήση ο Ράμος. Ο γιατρός της Ρεάλ μια μέρα πριν τον τελικό έκανε στον 32χρονο δύο ενέσεις με την ουσία και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο παίκτης υποφέρει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό γόνατο και τον αριστερό ώμο. Ομως το dexamethasone είναι στη λίστα με τις ουσίες που η WADA απαγορεύει στη διοργάνωση.

Στην αναφορά του, ο γιατρός πήρε όλη την ευθύνη. Υποστήριξε ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου και την κατάσταση ευφορίας που υπήρχε στην ομάδα μετά και την επίσκεψη του τότε Βασιλιά της Ισπανίας, ο ίδιος έκανε λάθος συμπληρώνοντας λάθος τη λίστα με τις ουσίες που χορήγησε στον Ράμος. «Ανθρώπινο λάθος» γράφτηκε χαρακτηριστικά.

Υστερα από αυτό, η UEFA έκλεισε τον φάκελο κάνοντας σαφές ότι η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της WADA . «Στο μέλλον, σας ζητάμε εσείς και ο γιατρός της ομάδας σας να είστε όσο πιο προσεκτικοί και ακριβείς γίνεται στα φάρμακα που χορηγείτε».

*Ο Ράμος παραβίασε τους κανονισμούς ύστερα από αγώνα με την Μάλαγα, καθώς ο γιατρός της Ισπανικής επιτροπής antidoping του ζήτησε να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει το δείγμα και εκείνος τον αγνόησε επιδεικτικά. Στην αναφορά του, ο γιατρός κατήγγειλε στην UEFA τη συμπεριφορά του Σεβιγιάνου σέντερ-μπακ, η οποία επισύρει βαριές ποινές, όπως πρόστιμο 300.000 ευρώ, αφαίρεση βαθμών για τον σύλλογο, ακόμα και υποβιβασμό. Οσον αφορά το τελευταίο όμως, επειδή ο γιατρός της Ρεάλ πήρε το μέρος του Ράμος και δεν επέτρεψε στους ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

Δείτε ακόμα

Τρία νέα ονόματα στον Ολυμπιακό για τη θέση του επιθετικού

Εντός της εβδομάδας θα ήθελε ιδανικά ο Ολυμπιακός να έχει κλείσει τη μεταγραφή του επιθετικού …