Παρασκευή , Δεκέμβριος 13 2019
Αρχική / Στα Νότια / Άλιμος / To Ελεγκτικό Συνέδριο «σηκώνει άγκυρες» για τη μαρίνα Αλίμου

To Ελεγκτικό Συνέδριο «σηκώνει άγκυρες» για τη μαρίνα Αλίμου

Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε η σύμβαση παραχώρησης για την Μαρίνα Αλίμου στην ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ η οποία επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά 57,5 εκατ. ευρώ. Επόμενο βήμα είναι  πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα εξουσιοδοτεί τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού να συνυπογράψουν τη σύμβαση παραχώρησης, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Οι εξελίξεις με την Μαρίνα Αλίμου

Ακόμη η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις θα πρέπει να προχωρήσει και στην σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle-SPV) που θα αναλάβει τη διαχείριση της μαρίνας για την διάρκεια της παραχώρησης, δηλαδή για τα επόμενα 40 χρόνια.

Σημειώνεται ότι η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού και σήμερα λειτουργεί ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής. Διαθέτει εξαιρετική στρατηγική θέση καθώς βρίσκεται Νοτιοδυτικά της Αθήνας, 15 χλμ. από το κέντρο της πόλης, 8 χλμ. νότια του Λιμανιού του Πειραιά και 30 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ εξυπηρετείται από ένα πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών που περιλαμβάνει Τραμ, Λεωφορεία και Ταξί.

Η Μαρίνα Αλίμου και η σύμβαση

Η σύμβασης παραχώρησης προβλέπει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης από τον επενδυτή της χερσαίας ζώνης συνολικής επιφάνειας 210.000 τ.μ. για ευρείες χρήσης τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γεγονός που επιτρέπει την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης τουριστικής επένδυσης στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίδονται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, με χρήσεις τουρισμού, πολιτισμού και αναψυχής, γραφειακούς και εμπορικούς χώρους, χώρους ναυταθλητισμού και εστίασης, στις πέντε ζώνες χρήσεων και λειτουργιών αυτής με τη μέγιστη επιτρεπόμενη εκμετάλλευση των 18.520 τ.μ., υλοποιώντας συνολικές επενδύσεις της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Δείτε ακόμα

“ΤΗΕ TRIO” Live Party στο «CATWALK»

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου  και ώρα 10μμ στο CATWALK  το πιο in cafe bar του …